Salut ti donosi ukusna topla i hladna predjela, te veličanstvena glavna jela. Preuzmi knjižicu recepata i potpuno slobodno uživaj u pripremi jela sa smanjenom količinom natrija. Idealno rješenje za unos natrija u organizam!
PREUZMI >Iako je možda i najkorištenija namirnica današnjice, pretjerana konzumacija soli jedan je od glavnih problema zdravog funkcioniranja tijela.
No, nije sve tako sivo – sol je jako važna za naše zdravlje. Preporučuje se da unosimo oko 5g soli dnevno, što, između ostalog, pozitivno utječe na zdravlje živčanog sustava i eliminaciju toksina.
Čak je i naš organizam u određenoj mjeri načinjen od soli. Svaka stanica u tijelu se od nje sastoji, a ljudsko tijelo ukupno sadrži oko 250 grama soli.
Sol je glavni izvor natrijevog klorida. U prosjeku, 40% soli je natrij, a 60% klorid, no taj omjer uvelike ovisi o vrsti soli.
Pretjerana konzumacija natrija može imati negativan utjecaj na krvni tlak, bubrege i mozak, no ponekad je teško kontrolirati unos jer čak 75% soli koju konzumiramo je već sadržano u hrani koju kupujemo.
Salut je jedinstvena mješavina mineralnih soli s čak 35% manje natrija u odnosu na kuhinjsku sol, a pritom ima okus identičan klasičnoj soli!
Salut je 2018. godine osvojio i odličje Superior Taste Award,
što je jedna od najcjenjenjenijih prehrambenih nagrada.
Okrepljujuća juha s kurkumom
(4 OSOBE)
2 mrkve
1 poriluk
2 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
300 g krumpira
1 – 2 žličice SALUT soli
Vegeta Maestro mljeveni crni papar
200 g zelenih mahuna
100 g konzerviranog Slanutka Podravka
3 žlice crvene leće (30 g)
½ žličice Vegeta Maestro kurkume
Mrkvu narežite na kolutiće, a poriluk sitno nasjeckajte.
Na zagrijano ulje stavite mrkvu, kratko popecite, dodajte poriluk, a zatim protisnuti češnjak.
Ulijte oko 1 litru tople vode, dodajte krumpir narezan na kockice, žličicu Salut soli i popaprite.
Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta, a zatim dodajte mahune, slanutak i na kraju crvenu leću. Kuhajte
još oko 10 minuta da povrće omekša, umiješajte kurkumu i posolite po potrebi.
Toplu juhu poslužite kao samostalan obrok.
Savjet: Umjesto mahuna možete dodati narezani kelj.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Zahtjevnost: jednostavno